KOCAELİ / DERİNCE - Fatih İlkokulu

I LEARN ACCORDING TO MY INTELLIGENCE” ADLI eTWİNNİNG PROJESİ ÇALIŞMALARIMIZ

Okulumuz Sınıf öğretmenlerinden Zeynep HARMANCI ve Cafer Gazi HARMANCI birlikte “I LEARN ACCORDING TO MY INTELLIGENCE” (ZEKA TÜRÜME GÖRE ÖĞRENİYORUM) isimli eTwinning Projesini yürütmektedirler. Proje çalışmalarına katılan öğretmenlerimiz ile 2/C ve 3/F sınıfı öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

I LEARN ACCORDING TO MY INTELLIGENCE” ADLI eTWİNNİNG PROJESİ ÇALIŞMALARIMIZ

PROJEMİZİN HAKKINDA:

Zeka Tipime göre öğrendiğim proje, farklı zeka türlerini geliştirmek ve keşfetmek için ilginç fırsatlar sunabilir. Howard Gardner, sözel-dilsel zeka, mantıksal-matematiksel zeka, uzamsal zeka, müzikal zeka, bedensel-kinestetik zeka, kişilerarası zeka gibi çeşitli zeka türlerini tanımlamıştır.

Bu projenin amacı Gardner'ın çoklu zeka teorisine göre derslerimizi anlatırken 8 zeka türünün tamamını destekleyen öğretim yöntemlerini kullanarak sınıflarımızdaki öğrenme düzeyini en üst düzeye çıkarmaktır.

Türkiye, Romanya, İspanya, Gürcistan ve Polonya ülkeleri olarak toplam 14 öğretmen bir araya geldik ve öğrencilerimize tüm zeka türlerine uygun etkinlikler düzenleyerek kalıcı ve kolay öğrenmelerini sağlayacak  bir proje üzerinde çalışmaya karar verdik. Projemiz uluslararası bir proje olup 7-11 yaş kategorisine yöneliktir. Projemizin kurucu ülkeleri Türkiye ve Romanya'dır. Projemiz Ekim 2023’te başlamış olup Mayıs 2024'te sona erecektir.

I LEARN ACCORDING TO MY INTELLIGENCE" eTWINNING PROJECT WORKS

Zeynep HARMANCI and Cafer Gazi HARMANCI, one of the class teachers of our school, are carrying out the eTwinning Project named "I LEARN ACCORDING TO MY INTELLIGENCE" together. We wish success to our teachers and 2/C and 3/F class students participating in the project.

ABOUT OUR PROJECT:

The project I learn according to my Intelligence Type can offer interesting opportunities to develop and explore different types of intelligence. Howard Gardner defined various types of intelligence such as verbal-linguistic intelligence, logical-mathematical intelligence, spatial intelligence, musical intelligence, bodily-kinesthetic intelligence, interpersonal intelligence.

The aim of this project is to maximise the level of learning in our classrooms by using teaching methods that support all 8 types of intelligence while teaching our lessons according to Gardner's theory of multiple intelligences.

A total of 14 teachers from Turkey, Romania, Spain, Georgia and Poland came together and decided to work on a project that will enable our students to learn permanently and easily by organising activities suitable for all types of intelligence. Our project is an international project and is aimed at the 7-11 age category. The founding countries of our project are Turkey and Romania. Our project started in October 2023 and will end in May 2024.22-02-202422-02-202422-02-202422-02-202422-02-2024

Yayın: 22.02.2024 - Güncelleme: 22.02.2024 10:58 - Görüntülenme: 61